Illóolajok nyárra

happiness-1866081_1920.jpg

Annak érdekében, hogy a bőr ragyogjon és megvédje a rovarcsípéstől, nyáron használhatunk néhány illóolajat, hogy gond nélkül élvezhessük az év legszebb évszakát.

Jó kitenni magad a napnak: javul a bőr és a hangulat is. A D-vitamin közvetlenül a napfény hatására termelődik , és az anyagcsere a lusta tél után újra aktiválódik .

De figyelnünk kell, és mértékkel és a szükséges óvintézkedésekkel tegyük ki magunkat: a túl sok napfájás fáj, különösen ha szép bőrünk van, ha anyajegyek vagyunk kitéve, és ha túlzott izzadás vagy alacsony vérnyomás szenved. Fontos a bőr és az ember közérzetének védelme, és ahhoz, hogy ezt természetes módon, a nap előnyeinek veszélyeztetése nélkül tegyük, illóolajokat használhatunk a nyár fő "hátrányaihoz":

  • a leégés ;
  • a rovarok csípése ;
  • a hőguta.

Illóolajok nyárra

Az illóolajok a szépség és a jólét értékes koncentrátumai. Sok illóolaj létezik, és gyakran nehéz eligazodni az összes elérhető esszencián.

Létrehozhat egy egyszerű, hasznos és sokoldalú olajkészletet, amelyet nyáron használhat a legnépszerűbbek közül:

Levendula:

A levendula illóolaj nagyon sokoldalú. Égési sérülések ellen hasznos , még enyhe és irritáltabb leégés esetén is nyugtató . A kamillával és a muskátlival együtt felhasználható napozás utáni olaj keverékében , vagy hozzáadható a fürdővízhez.

Tiszta, a templomokon használva tónusos és segít a hő kimerülésében. Végül a levendula riasztóként hat a szúnyogok ellen.

Kamilla:

Annyira nyugtató és nyugtató, mint a levendula, a kamilla a leégést is kezeli . A muskátlival együtt hozzáadható egy alapolajhoz, és a napszáradt bőr rehidratálására használható : csak minden este vigye fel a keveréket a test bőrére.

Tiszta rovarcsípés esetén ellensúlyozza a viszketést és az irritációt;

Muskátli:

Napozás utáni fürdésre hasznos , a muskátli képes arra, hogy taszítsa a szúnyogokat abból a környezetből, amelyben elterjedt.

Az aromalámpában és az eszenciák elégetõjében használva lehetõvé teszi a helyiségek szellõztetését a nyári rovarok elrettentõjeként.

Citromfű:

A citromfű fizikai fáradtság esetén tonikként működik . Ezért hasznos hőguta okozta fáradtság esetén.

Tovább erőforrás citromfű , hogy a csatorna ödéma és duzzanat, különösen gyakori a nyár folyamán, a hő hatására, és a stagnálás folyadékok az alsó végtagok: add meg a bázis olaj és a masszázs fáradt láb és a boka, kezdve a lábujjak és megy fel a lábakhoz és az ágyékhoz.

Az eredmény a könnyedség és a frissesség érzése lesz. Végül, mint a muskátli , kiváló riasztó a rovarok számára: áztassa meg a citromfű csíkjait, és tegye az ablakpárkányokra, a szúnyogokra és a homok legyek biztonságos távolságot fognak tartani.

Ne használjon túl sok esszenciát együtt: a napozás utáni olaj keverékén kívül, amelyhez mindig hozzá kell adni egy alapolajat, csak egyet válasszon a környezet számára a rovarok elhárítása érdekében, vagy tonikként gyengeség vagy ájulás esete.

A bejegyzés trackback címe:

https://jopofabolt.blog.hu/api/trackback/id/tr5216517510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása