Reuma, reumás panaszok Növényi hatóanyagok

leaves-474351_1280.jpg

A reumás fájdalom támogató kezelése

A reuma és a reumatikus panaszok kezelésére szolgáló gyógynövényes összetevőket a kémiai gyógyszerek és a testgyakorlat mellett használják. Belsőleg véve hosszú távon pozitív hatást gyakorolhatnak az ízületek gyulladásos folyamatára, de nem annyira fájdalomcsillapítóak, mint a vegyi anyagok. Külsőleg kenőcsként alkalmazva segítenek az ízületi fájdalmakban, hővel és hideggel együtt. A hűsítő kenőcs segít az akut gyulladásban, míg a túlmelegedő fürdők előnyösek lehetnek krónikus ízületi degeneráció esetén.

Ördög karom

A dél-afrikai ördög karma nevét fás gyümölcsének alakjának köszönheti. Hatóanyaga, az ördög karom gyökér kivonata , előnyös a reuma és az osteoarthritis kezelésében. A keserű anyagok gátolják a prosztaglandinok, hogy gyulladást váltanak . Az ördög karomgyökér kész készítményként kapható a gyógyszertárban, és hosszú távon hat az ízületek krónikus polyarthritisére vagy degenerációjára, gyengébb az akut ízületi fájdalom esetén.

Legelő

Fűzfák nőnek a tó partján, és korán fájdalomcsillapítóként és lázcsillapítóként használták az európai népi orvoslásban. „Szalicin” történika kéreg a fűz , egy hatóanyagot tartalmaz, amely „acetilszalicilsav” először elő 1874-ben. Olyan anyag, amelyet ma főleg " aszpirinnek " ismerünk .

A szalicin gátolja a gyulladásos reakció neurotranszmittereit, és felhasználásra kész készítményként alkalmazható krónikus polyarthritis, reumatikus panaszok és fájdalmak hosszú távú terápiájában. Bár nem olyan hatékony, mint a kémiai fájdalomcsillapítók, az alkalmi allergiás reakciókon kívül nincsenek ismert mellékhatások.

Csalán

A csalán egy jól ismert reuma elleni gyógyszer, amelynek hatékonyságát jól tanulmányozták. Amellett, hogy a dehidratáló hatása csalán gyógynövényés levél kivonat, a gyulladáscsökkentő hatás annak köszönhető, hogy a telítetlen zsírsavak és a kávésav származékok.

Javasoljuk a gyógyszertárból származó friss növényi levet vagy a saját terméséből származó készítményt (2-3 g csalánfüvet öntsön 1 csésze forrásban lévő vízzel, hagyja 20 percig meredeken, igyon 1 csészét naponta többször). A csalán gyógynövény kivonata tabletta vagy kapszula formájában is kapható.

Nyír, aranyvessző, nyár és kőris

A dehidratáló és gyulladáscsökkentő növényi hatóanyagok kombinációjának van értelme a reuma kezelésében, mivel az anyagokat a további kiszáradás révén ki lehet öblíteni a gyulladt szövetből. A nyírlevél és az aranyvessző dehidratálhat, az aranyvessző, a nyárfa és a hamu kérge gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású. Kombinált termékek állnak rendelkezésre.

Cayenne-i bors

A Cayenne paprika kivonat a reuma, az ízületi fájdalom és az izomláz egyik külsőleg alkalmazott hatóanyaga. A kapszaicinoidok csípős anyagok, amelyek a véráramlás helyi növekedéséhez és túlmelegedéshez vezetnek, és elnyomják a gyulladásos reakciókat. A Cayenne paprika gyümölcsök kenőcsök vagy hőterápiás tapaszok formájában kaphatók, amelyeket egymás után két napnál tovább nem szabad használni, különben bőrirritáció és idegkárosodás léphet fel.

Árnika

Az Arnica virágkivonat fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású,mivel blokkolja a hírvivő anyagokat és befolyásolja a gyulladásos folyamatokban részt vevő immunsejteket. Az Arnica népszerű otthoni gyógymód az ízületek, izmok akut gyulladásai, balesetek okozta zúzódások ellen. Tinktúraként, kenőcsként vagy hűsítő gélként az árnika virágkivonatot dörzsölik a fájdalmas ízületekbe.

Kámfor

Ezen túlmenően, a kámfor és egyéb illóolajok ( borsmentaolaj , rozmaring olajat , eukaliptuszolaj , fenyőtűolaj olaj ) lehet fájdalomcsillapító hatást, amikor alkalmazva kenőcsök vagy fájdalom balzsam a gyulladt ízületek.

Indiai füstölő

A gyantát a tömjén fa (Boswellia fűrészes) nevezik „Salaiguggulu” Indiában, és már használják évszázadok Ayurveda és a vallási szertartások. Kulturális térségünkben a tömjén a közelmúltban egyre ismertebbé vált, és a krónikus gyulladásos állapotok kezelésével kapcsolatos tanulmányok tárgyává választották.
Az indiai tömjéngyanta legfeljebb 50% triterpénsavat, elsősorban boswellinsavat tartalmaz, amely gátolja a foszfolipáz A aktivitását. Ez lelassíthatja az immunrendszer hírvivő anyagait, például a prosztaglandinokat és a leukotriéneket, amelyek felelősek a gyulladásos reakció fenntartásáért.
A tömjéngyanta, a Salaiguggulu, inkább gyulladáscsökkentő, mint fájdalomcsillapító, és reumatoid gyógyszerekkel együtt alkalmazható rheumatoid arthritis, Crohn-kór és fekélyes vastagbélgyulladás (gyulladásos bélbetegség), valamint egyéb gyulladásos ízületi betegségek és reumás panaszok kezelésére.

Kész gyógyszertárként kapható a gyógyszertárban, és hosszú távú terápiára kell használni, sok héten és hónapon át, mivel a hatás csak fokozatosan jelentkezik.

A bejegyzés trackback címe:

https://jopofabolt.blog.hu/api/trackback/id/tr8416514868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása