A kötőszövet erősítése: Így kapsz feszes bőrt

narancsbor.jpg

A kötőszövet erősítése drága krémek nélkül működik. Ha ezeket az egyszerű tippeket beépíti az ápolás rutinjába, akkor a lábai bőre sima marad.

Először is, a rossz hír: szinte minden nőnél valamikor narancsbőr alakul ki. Jó hír: Nagyrészt rajtad múlik, amikor megjelennek az első horpadások.

Egészséges életmóddal és rendszeres testmozgással sokat tehet azért, hogy a kötőszövet hosszú ideig erős maradjon. Így késlelteti a bosszantó horpadásokat:

  • Diéta : A vitaminokban gazdag kiegyensúlyozott étrend rugalmasan tartja a kötőszövetet.
  • Sport : Ahol izmok vannak, a narancsbőrnek esélye sincs. Edzés után a bőre és az alatta lévő kötőszövet jól ellátódik vérrel.
  • Bőrápolás : Napi váltakozó zuhanyokkal és masszázsokkal serkenti a vérkeringést. A tápanyagok jobban bejutnak a kötőszövetbe.

Az erős kötőszövet kulcsa : a lehető leghosszabb ideig fiatalos megőrzése.

Az életkor előrehaladtával a szövet meglazul, és a rugalmas szálak elveszítik rugalmasságukat. Az alatta lévő bőrréteg zsírsejtjei átnyomódnak, és a horpadások megjelennek a bőrben. Ha a bőr felülete narancsbőrre emlékeztet, akkor ezek a tippek segítenek a narancsbőr ellen.

Ha meg akarja erősíteni a kötőszövetét, egy alapvető szabály érvényes: A bőr és a kötőszövet stabilan szereti. Nem szabad nagy ugrásokat megtennie, és a legjobb, ha naponta mozog. A szigorú diéták, ennek eredményeként a hírhedt yo-jo hatással , rosszabbá teszik a kötőszövetet és megereszkednek.

A kötőszövet erősítése: miért vannak a férfiaknak kevesebb problémája

 

A bőr felépítése nem teljesen azonos a nők és a férfiak között, kis genetikai különbségek vannak.

  • A bőr kötőszövete alatti zsírréteg kifejezettebb a nőknél. A zsírsejtek főleg a combokon és a fenéken halmozódnak fel, a férfiaknál a hasat érinti először.
  • A nők kötőszövetében található rugalmas szálak függőlegesen párhuzamosan futnak, a férfiaknál ezek a szálak kereszt alakúak, és így nagyobb stabilitást biztosítanak.

Miért van különbség?

A nők bőrének rugalmasabbnak kell lennie ahhoz, hogy a terhesség alatt megnyúlhasson. Hátránya a nem szeretett horpadás, főleg a combon és a fenéken.

Az is öröklődhet, hogy a kötőszövet általában rugalmasabb vagy gyorsabban lazul. A kötőszövet rugalmas szálai olyanok, mint a gumiszalagok, amelyek különböző rugalmasságúak. Ha hosszú ideig húzza a gumiszalagokat, akkor valamennyien elkopnak.

A rugalmas szálak közötti kötőszövetben kollagén is található . Megköti a vizet a kötőszövetben, amely ennek következtében kövér és rugalmas. A kollagén is törékenyebbé válik az idő múlásával, majd kevesebb vizet képes tárolni. A bőr elveszíti rugalmasságát, és ráncok vagy cellulit képződnek a lábakon.

Erősítse a kötőszövetet a megfelelő étrenddel

 

A kiegyensúlyozott étrend, akkor adja meg a test minden szükséges tápanyagokat. A kötőszövet megkapja azokat az építőelemeket, amelyekre hosszú ideig erősnek és rugalmasnak kell maradnia.

Ezeknek gyakran szerepelnie kell a menüben:

  • gyümölcs és zöldség
  • teljes kiőrlésű termékek
  • növényi olajok
  • diófélék
  • sok vizet vagy gyógyteát

Ezek az ételek gyorsan megöregedhetnek a kötőszövetben:

  • Hús és állati zsírok : Omega-6 arachidonsavat tartalmaz, amely megtámadja a bőrt (ugyanaz a sav képződik a szervezetben, ha más omega-6 zsírsavakat fogyaszt , például napraforgóolajból)
  • Cukor és fehér liszt : itt a bőrre gyakorolt ​​hatás ellentmondásos
  • Alkohol és cigaretta

Erősítse a kötőszövetet rendszeres testmozgással

 

A rendszeres testmozgás több szempontból is jól működik. Az Apotheken Umschau minden nap fél órás testmozgást ajánl a gyönyörű lábak számára.

  • A bőr és a kötőszövet jól van ellátva vérrel, ami azt jelenti, hogy a tápanyagok gyorsan elérhetik a sejteket.
  • Az izmok energiát fogyasztanak mozgáskor. A tested kevesebbet tárol a zsírsejtekben.

Ennek eredményeként a kötőszövet alatti zsírsejtek vékonyabbak. Még a megereszkedett kötőszövet esetén is a horpadás kisebbnek tűnik a bőr vékonyabb zsírrétege miatt.

Az erősebb kötőszövet ápolási rutinja

 

Az erős kötőszövet és a cellulitisz megelőzése érdekében nem kell speciális krémekbe fektetnie. Lesz elérni a legjobb eredményeket a váltakozó zuhany és egy kefe masszázs. Mindkettő serkenti a vérkeringést.

  • Először forró zuhany: Masszírozza a combokat és a feneket a forró vízsugárral. A bőr kissé vörös lehet.
  • Masszírozza a combokat, különösen a külső oldalakat és mindkét feneket, körkörös mozdulatokkal.
  • Ezután kezdje el a hideg zuhanyt a jobb lábán. Mindig úgy kezdje, hogy a szíve elforduljon, majd sétáljon a test bal oldalán. Ez időt ad a keringési rendszerének arra, hogy alkalmazkodjon a hideg sokkhoz anélkül, hogy megterhelné a szívét.
  • Felszárad, és alkalmazza a bőrápoló termék, amely alkalmas a bőr típusától .

A bejegyzés trackback címe:

https://jopofabolt.blog.hu/api/trackback/id/tr8516508472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása