Illóolajok az egészséges hajért

2.jpg

AZ ILLÓOLAJOK ÍGY HATNAK A HAJ NÖVEKEDÉSÉRE

Az illóolajokat az ókortól kezdve számos betegség ellen használják, mert tartalmazzák a növény hatóanyagainak lényegét. A teafaolajat például természetes pattanások gyógyító módszereként használják, míg a levendulaolajat alvászavarok esetén. A citromfűolaj keringést elősegítő hatása viszont csökkentheti a narancsbőrt. Az is jó érzés, hogy semmilyen bonyolult elnevezésű kémiai összetevőt nem alkalmaz a bőrére vagy a hajára. Fontos, hogy 100% -ban természetes növényi olajról legyen szó, és legjobb esetben ellenőrzött ökológiai termelésből származzon.

Ami a haj növekedését illeti, az illóolajok közvetlenül a gyökerekre, különösen a fejbőrre vonatkoznak: ha néhány csepp speciális aromás olajat viszünk fel, amely két evőkanál alapolajjal, például olíva- vagy kókuszolajjal hígul, a gyulladás nem csökken idő és elősegíti a fejbőr vérkeringését. Ily módon javul a tápanyagok felszívódása, megerősödnek a gyenge hajhagymák, a haj egészségesebbé és jobbá nő.

5 ILLÓOLAJ, AMELYEK ELŐSEGÍTIK A HAJ GYORS ÉS EGÉSZSÉGES NÖVEKEDÉSÉT

 

1. ROZMARINGOLAJ

A rozmaringolaj a klasszikus, amikor a hosszú sörényt meg kell termeszteni. Az illóolaj biztosítja a tökéletes vérkeringést a hajgyökerekben, serkenti a haj növekedését és helyreállítja a fejbőr természetes egyensúlyát. Ezenkívül a rozmaringolaj megköti az oxigént, és ezáltal jobb oxigénellátást tesz lehetővé a fejbőrön.

Alkalmazás: Hajfestékként keverje össze a rozmaringolajat (valamint a következő négy illóolajat) néhány csepp olíva- vagy kókuszolajjal, és masszírozza be a fejbőrbe. Körülbelül 20 perces expozíció után alaposan öblítse le és samponozza a haját a szokásos módon.

2. CÉDRUSFAOLAJ

Ez a fás-fűszeres illatú olaj elsősorban nyugtató hatásáról ismert. Ezenkívül a cédrusfaolaj keringést elősegítő hatással van a szőrtüszőkre is - ettől olyan népszerű, mint növekedésserkentő. Tanulmányok még azt is kimutatták, hogy a természetes olaj hatékony az alopecia areata ellen (súlyos és körkörös hajhullás).

3. LEVENDULAOLAJ

A levendulaolaj gazdag antioxidánsokban, és ily módon hatékonyan tartja fenn az egészséges fejbőrt és erős hajgyökereket. Ezenkívül az olajat évszázadok óta antiszeptikus és gombaellenes hajfestékként használják. A korpásodásnak és a fejbőr elvörösödött területeinek, amelyek egyébként lassítják a haj növekedését, esélye sincs.

4. MUSKÁTLIOLAJ

Egy 2017-es tanulmány azt is kimutatta, hogy a muskátliolaj növekedést elősegítő hatással volt a hajra. Míg a rozmaring kifejezetten stimulálja a hajgyökereket, addig a muskátli erősíti a hajat. Ezáltal a Rapunzel hosszú sörény útjában álló töredezett haj és szőrtörés hatékonyan megakadályozható. A muskátliolaj további pluszja: A száraz, fénytelen hajnak új fényességet és rugalmasságot kölcsönöz.

5. BORSMENTAOLAJ

A borsmentaolaj a haj és a fejbőr ápolásához hasonlóan univerzális: nyugtatja a száraz fejbőrt és enyhíti a viszketést, ugyanakkor az illóolaj serkenti a vérkeringést is, erősíti a hajhagymákat és ezáltal a haj jobb növekedését biztosítja. A kora reggeli órákban is rendkívül ébren van, friss mentolszagának köszönhetően.

A többi illóolajhoz hasonlóan a borsmentaolajat soha nem szabad hígítatlanul és koncentráltan alkalmazni a hajon. Ha meg akarja menteni magát egy hajfesték kókusz- vagy olívaolajjal való összekeverésének szükségességétől, adhat néhány csepp természetes serkentőt a samponhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://jopofabolt.blog.hu/api/trackback/id/tr1716565546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása