Dió levelek - Juglandis folium

walnut-tree-3584209_1280.jpg

A diófa szárított leveleit hivatalosan ajánlják külső alkalmazásra bőrbetegségek esetén. Kontraktív hatásuk van, ezért segítenek a gyulladás és a bőrgomba kezelésében. Érdekes tulajdonságaik miatt a diófalevél hatékony növényi gyógyszer az enyhe, felszínes bőrgyulladások (dermatózisok) kezelésére, amelyek magukban foglalják a krónikus ekcéma és a fokozott izzadási hajlam (hiperhidrózis) kezelésének lehetőségeit , különösen a kezeken és a lábakon.

Diófa levelek összetevői

A diólevél legfontosabb és leghatékonyabb összetevője a tannin, amely akár 10% -ot is tartalmaz. A tanninoknak összehúzódó (összehúzó) hatása van, mert megváltoztathatják a fehérjék alakját és ezáltal alakjukat (denaturációjukat). Belsőleg és külsőleg alkalmazva ez a hatás tömítő és védő hatást gyakorol az olyan felületekre, mint a bőr.

Hasznos bőrgyulladás esetén

A diófa levelek különösen jól működnek a kisebbekkel gyulladt, felszínes sérülések és a sebek gyógyítására . Ez lehet például vágások által okozott gyulladás, de krónikus ekcéma is . Gyakran ez a bőr felső rétegeinek állandó, viszkető gyulladása.

A dió leveleiben található tanninok lezárhatják a sérült ereket és szöveteket. Kombinálódnak a bőr kis fehérjeivel (glükoproteinek), és ezeknek a fehérjéknek a megváltoztatásával hatékony védőfóliát képeznek. Kórokozók, például baktériumok és gombák, alig tudnak behatolni ezen a filmen. Megfosztják táptalajuktól. Ennek eredményeként már nem tudnak kellőképpen szaporodni, és végül meghalnak. A viszkető, gyulladt sebek (beleértve az ekcémát is) gyorsabban gyógyulhatnak, és a bőr regenerálódhat. A diófalevél gyulladáscsökkentő, összehúzó hatása hasznos lehet pattanás vagy neurodermatitis támogató kezelésként is .

Hatás a fokozott izzadásra

Vaszkuláris kompresszió izzadt kezek és lábak számára
A test általában nedves kézzel és lábbal reagál a félelemre, és láz esetén is nagyon izzad. A gyakori bőséges izzadás a hyperthyreosis , az alacsony vércukorszint vagy az idegrendszer meghibásodásának jele is lehet .

A dió levelei tanninjaik révén csökkenthetik a verejtékképződést. Minden verejtékmirigynek van egy kimeneti csatornája a bőr felszínén (epidermisz). A tanninok összehúzzák a bőrt, ezáltal összenyomják a szövetet és gátolják a verejték felszabadulását. Különösen a kéz és a láb verejtéktermelését korlátozzák, de ellensúlyozzák az izzadt hónaljat is.

Diófa levél tea mellnagyobbításhoz?

A mítosz továbbra is fennáll, hogy a dió leveles tea hosszú távú használata stimulálhatja a női emlő növekedését. Hogy világos legyen: nagy valószínűséggel nem tudja növelni az emlők növekedését. A kutatási szakirodalomban a legcsekélyebb utalás sincs erre az alkalmazásra. Bár vannak olyan elszigetelt források, amelyek empirikusan ajánlják a dió leveles teát belső használatra is, ez legfeljebb a hasmenés vagy a gyomor-bélrendszer nyálkahártyájának irritációjának kezelésére szolgál.

Kockázatok és mellékhatások

Kérjük, vegye figyelembe: A diós levelek helyes adagjának használata esetén nem ismertek kockázatok és mellékhatások.

Diófogyasztáskor allergiás reakciók léphetnek fel. Eddig nem jelentettek túlérzékenységi reakciót a dió leveleinek alkalmazásakor.

Kérjük, adagolja a készítményeket a betegtájékoztatóban feltüntetett módon, vagy használja a kezelőorvos által előírt adagot.

A bejegyzés trackback címe:

https://jopofabolt.blog.hu/api/trackback/id/tr7516514796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása